HU EN
Nem kapta meg a VR headsetet, ezért lelőtte anyját a 10 éves fiú
2022. 12. 05.

A fiú először azt mondta a rendőrségnek, hogy a lövöldözés baleset volt, de rokonai megkérdőjelezték a történetét, így később bevallotta, hogy szándékosan pisztolyt szegezett anyjára, mielőtt lelőtte. Majd megrendelte az Amazonon a VR headsetet, amire vágyott.

A vád szerint a fiú először azt mondta a rendőröknek, hogy véletlen baleset történt. A szülői hálóból elővette a pisztolyt, és lesétált a pincébe, ahol az anyja mosott. Mindezt úgy, hogy az ujjain pörgette a fegyvert, ami aztán elsült, és eltalálta az anyját.

Egy nappal később, amikor a fiú nagynénje megkérdezte őt a lövöldözésről, azt válaszolta, hogy az anyjára szegezte a fegyvert, hiába mondta neki, hogy tegye le. A gyanúsított nagynénje és nővére hozzátették, hogy a fiú nem sírt és megbánást sem mutatott a lövöldözés miatt. Viszont rendelt egy Oculus headsetet anyja Amazon-fiókjából közvetlenül a halálos lövés leadása után. Állítólag mondta is, hogy azért ontott vért, mert anyja nem volt hajlandó megvenni neki a VR headsetet.

Amikor a rendőrség az új információk fényében újra kihallgatta a gyilkos fiút, elmondta nekik, hogy lövés közben két kézzel szegezte a fegyvert az anyjára. Hozzátette, hogy megpróbált a falba lőni, hogy megijessze, azonban a nő elsétált előtte, így eltalálta a golyó.

Az eset Milwaukee-ban történt, ott próbálják kideríteni az igazságot is. A wisconsini törvények értelmében a gyerekeket az ilyen súlyos bűncselekményekért ugyanúgy vád alá lehet vonni, mint felnőtteket. A fiú ügyvédei azonban megpróbálják áttenni az ügyet a fiatalkorúak bíróságára. Ha ez nem történik meg, akkor akár 60 év börtönbüntetésre számíthat gyilkosságért.

Bárkivel könnyen megeshet, hogy nem kapja meg a várva várt VR szemüveget karácsonyra, ám óva intjük a fentiektől. Helyette egy kevésbé drasztikus és sokkal humánusabb megoldást tudunk javasolni: egy VR ajándékutalvány nem jelent túl nagy költséget az ajándékozónak sem, ám ezt is inkább szépen kérjük, és ne fegyverrel követeljük karácsonyra.

 

forrás: https://eu.jsonline.com/story/news/crime/2022/11/30/milwaukee-boy-10-charged-as-adult-with-fatal-shooting-of-his-mother/69689314007/

 

A cikkben szereplő kép illusztráció.

 

Hihetetlen, de már 50 éves az első üzlet...
Szomorú nap a kínai WoW-osoknak
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja