HU EN
Szomorú nap a kínai WoW-osoknak
2023. 01. 29.

Játékosok milliói számára vált elérhetetlenné a World of Warcraft, miután leálltak a kínai szerverek.

A Blizzard Entertainment szerverei az országban két évtized után azért álltak le, mert lejárt a régi helyi partnerrel, a NetEase-el kötött éves licencszerződés, az, ami 2008 óta tette lehetővé, hogy a Blizzard számos népszerű játéka, köztük a World of Warcraft, a Hearthstone és a Diablo III megjelenjen Kínában. Különálló nyilatkozatokban mindkét fél azt mondta, hogy nem tudtak új megállapodást kötni.

A Blizzard azt üzeni a kínai “World of Warcraft” rajongóknak, hogy készítsenek biztonsági másolatot az adataikról, ők pedig már keresik az új partnert. Egyelőre azonban nem lehet biztosan tudni, hogy a játék újra elérhető lesz-e valamikor az országban. A kiadóknak ugyanis a kínai szabályozások szerint helyi partnerekkel kell együttműködniük, ha videojátékokat szeretnének működtetni Kínában. Tavaly novemberben azonban a Blizzard és a NetEase közti tárgyalások zátonyra futottak, így mindkét fél bejelentette, hogy nem újítják meg az ebben a hónapban lejáró licencszerződéseket.

 

Búcsú a World of Warcraft-tól

A játék leállása előtt persze rengeteg kínai játékos gyűlt össze a szervereken. Tömegek lőtték az égbe varázslataikat és ezzel a tűzijátékkal búcsúztak szeretett fantasy világuktól. Aztán egyszer csak a játék kidobta őket a bejelentkezési képernyőre, mint az az alábbi videón is látszik:

 

 

Csak a fenti videó pár nap alatt milliós nézettséget hozott, és rengeteg együttérző kommentet a kínai játékosok felé a világ minden tájáról. Nem is csoda, hiszen ők rengeteg időt szántak és nem kevés pénzt is költöttek karakterük fejlesztésére.

“Szívszorító látvány. Nézzétek, mennyire fontos nekik, hogy méltóképpen búcsúzzanak karaktereiktől és világuktól  ????”- áll a topkommentben.

“Szörnyű. Nem vicc. Az emberek csak azért veszítettek el olyan dolgokat, melyhez több éve érzelmileg kötődtek, mert néhány üzletember nem tudott dűlőre jutni. Ekkora baromságot.” - Írja együttérzőn egy orosz felhasználó. (Akinek országában a Blizzard, több más játékóriással együtt, felfüggesztette a kereskedelmi tevékenységét, de a játékosok hozzáférése megmaradt.)

Nem kapta meg a VR headsetet, ezért lelő...
“Oh my god! What the f**k is that?” - Oz...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja