HU EN
VR szemüveg karácsonyra
2022. 11. 22.

Karácsony közeledtével, válság de vagy oda, talán sokan elgondolkodnak azon, hogy mi lenne, ha egy VR szemüveg kerülne a fa alá? Bár nem egy olcsó játék, annyit azért fejlődött a gyártás, hogy többeknek ez már egy reális opció lehet.

VR szemüvegek

A VR headsetek, szemüvegek gyártóinak nem titkolt célja, hogy eszközeik otthoni felhasználásra is elérhetőek legyenek. Üzletileg ez számukra azt jelentené, hogy egy hatalmas piac nyílik meg előttük, és az értékesítés volumene annyira megemelkedne, hogy akár alacsonyabb áron is megérné nekik forgalmazni ezeket a készülékeket. 

Évek óta várják, várjuk a megjósolt VR-áttörést, ami azonban mindezidáig nem következett be, de enélkül is egy egyre növekvő piacról beszélünk. Így felmerül a kérdés: mennyire reális és érdemes VR szemüveget ajándékozni karácsonyra?

 

VR szemüveg árak

Az első, amin érdemes elgondolkodnunk, az természetesen a VR szemüvegek ára. Van-e egyáltalán keret rá, illetve mekkora összegből lehet egy ilyen meglepetést beszerezni? Azok a szemüvegek, amiket már érdemes megvenni, olyan 200.000 Ft körül indulnak. Ebben az árkategóriában vásárolható meg az Oculus Quest 2 és (nála egy kicsit drágábban) a Sony PlayStation VR 2. Ha szemfülesek vagyunk még találunk néhány webáruházban az elődből is 100.000 Ft környékén. Valamivel borsosabb áron 160.000 Ft felett kaphatjuk meg a régebbi HTC Vive-okat, az újabbaknál valamivel jobban zsebbe kell nyúlni, a Pro 2 ára bőven 300.000 Ft felett indul.

Kalandvágyók körbenézhetnek még számtalan kínai opció között, jellemzően jelentősebb kedvező áron, azonban ez elég kockázatos vállalkozás lehet, mert nagy a szórás minőségben és könnyen lehet, hogy csak bosszúságot vásárolunk magunknak.

Minden technológiánál, ezen a gyorsan fejlődő területen meg főleg felmerül az a dilemma, hogy érdemes-e ilyen borsos áron beszerezni egy készüléket, amikor annál nagyon hamar lesz már jobb, szebb, gyorsabb elérhető. Ezért lehet, hogy nem érdemes rögtön a csúcskategóriát venni, mert könnyen lehet, hogy drasztikusan esik az ára hónapok alatt - bár ezt annyira nem szoktuk mostanában érezni a forint árfolyam miatt.

 

VR élmény karácsonyra

Ahhoz, hogy VR élménnyel lepd meg szeretteidet nem biztos, hogy ekkora beruházásra kell készülnöd. Egy VR játékterem remek helyszín lehet belekóstolni a virtuális valóságba. Ráadásul most ajándékutalvány formájában 50% kedvezménnyel beszerezheted, ha egy igazán trendi ajándékot is tennél a fa alá.

A virtuális valóság veszélyei
Hihetetlen, de már 50 éves az első üzlet...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja