HU EN
Beszáll a TikTok is a virtuális valóságba
2022. 06. 23.

Legalábbis úgy tűnik, hogy a tulajdonában lévő Pico sorra hirdet meg virtuális valósággal kapcsolatos pozíciókat.

A VR-headseteket fejlesztő Pico-t a kínai médiaóriás tavaly vásárolta fel, hogy ezzel vesse meg a lábát a virtuális valóságra épülő fejlesztések piacán.

A meghirdetett pozíciók között szerepel többek közt a kaliforniai és washingtoni telephelyek bővítése a VR játékok stratégiájáért felelős vezetővel és a játékfejlesztő csapatok működéséért felelős menedzserrel, továbbá az amerikai konzumer piac értékesítőjével.

Más pozíciók pedig kifejezetten a VR hardvereszközök fejlesztőit próbálják bevonzani, akár rendszertervező elektronikai mérnököket, az optikai megoldásokkal vagy a kontrollerek haptikus visszajelzéseivel foglalkozó mérnököket.

A Pico zászlóshajója jelenleg egy VR headset, a Qualcomm Snapdragon XR2 platformra épített, 6 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkező Pico Neo 3 Link, ami a Meta Quest 2-nek igyekszik konkurenciát állítani. Az eszköz május óta kapható Európában 449 eurós áron, de a Magyarországra egyelőre még nem érkezett meg.

Az érdekesebb viszont inkább a jövő, hogy mennyire sikerül a kínai TikTok-nak felpezsdítenie a virtuális valóság piacát, illetve milyen új lehetőségeket nyit meg a terjeszkedés egyre népesebb felhasználói táboruk előtt.

Két év kihagyás után tér vissza a PlayIT...
Csapatépítő a virtuális valóságban
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja