HU EN
A VR technológiára épülő élő, online előadásra készül a brit Royal Shakespeare Company
2021. 02. 11.

A William Shakespeare Szentivánéji álom című komédiájára épülő produkciót tavasszal állította volna színpadra a társulat, ám a koronavírus-járvány miatt módosítani kellett a terveken.

A virtuális valóságban játszódó darab hét színésze mozgásérzékelőket fog viselni, ami lehetővé teszi, hogy interakcióba lépjenek környezetükkel, sőt az otthon ülő nézőkkel is. A Royal Shakespeare Company szerint a produkció a legújabb játék- és színházi technológiákra épül. A nézők akár tableten, mobilon vagy a darab honlapján fogják tudni közvetlenül befolyásolni az élő előadást a világ bármely pontjáról.

A Dream című produkcióban a közönség Puck kalauzolásával felfedezheti ezen a varázslatos éjszakán az erdőt a fák koronájától a gyökerekig és maga is találkozhat a tündérekkel Pókhálóval, Moly-val és Mustármaggal.

Az 50 perces online esemény közös élmény lesz a távoli közönség tagjai és a hét színész között, akik Puckot és a tündéreket játsszák. A közönség dönthet úgy, hogy vásárol egy 10 fontos jegyet az interaktív részvételhez, hogy az előadás kulcsfontosságú pontjain közvetlenül befolyásolja a történéseket, vagy ingyenesen megtekintheti az előadást. A tíz Dream előadást úgy tervezik, hogy a közönség szerte a világon csatlakozhasson az eseményhez, melyre már lehet foglalni a https://dream.online/ weboldalon.

„Reméljük, hogy a történetmesélésnek ez az új és egyedi módja utat talál a közönséghez. Az ehhez hasonló virtuális produkciók új kreatív kifejezési formákat és lehetőségeket kínálnak előadók, zenészek, művészek, tervezők és kreatív fejlesztők számára.” - nyilatkozta Robin McNicholas, a rendező. Legyen így!

Leállítja a Tilt Brush fejlesztését a Go...
Tudtad? 1926-ban készült el az első joys...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja