HU EN
Leállítja a Tilt Brush fejlesztését a Google
2021. 01. 28.

A Google kedden bejelentette, hogy öt év után leállítja Tilt Brush nevű, virtuális valóságban működő rajzolóprogramja fejlesztését.

A cég ugyanakkor ezzel egy időben közölte azt is, hogy megnyitja a szoftver forráskódját, így annak továbbfejlesztésével vagy felhasználásával így mostantól bárki maga is kísérletezhet.

A Tilt Brush jelenlegi legfrissebb kiadása változatlanul elérhető marad az online boltokban a támogatott VR headsetekkel rendelkező felhasználók számára.

“A Tilt Brush, a Google virtuális valóság-festő játéka az évek során csodálatos alkotókkal működött együtt (...). Óriási büszkeséggel tölt el, hogy figyeltük közösségünket, ahogyan tagjai az évek során tanulnak egymástól és fejlesztik képességeiket.” - kezdi búcsúját a Google blogja.

“Miközben továbbra is hasznos és magával ragadó AR élményeket építünk, továbbra is támogatni szeretnénk a művészeket a Tilt Brush-t a kezükbe adva. Ez a Tilt Brush forráskódúvá tételét jelenti, lehetővé téve mindenki számára, hogy megtanulja, hogyan építettük fel a projektet, és ösztönözve őket, hogy nekik tetsző irányokba vigyék.” - folytatódik a bejelentés.

Kis Tilt Brush történelem

A Tilt Brush 2016 áprilisában indult a HTC Vive VR fülhallgató SteamVR platformján aztán megjelent szinte minden nagyobb VR platformon, beleértve az Oculus Rift, a Windows Mixed Reality, a Valve Index, a PlayStation VR és az Oculus Quest VR headseteket. A Tilt Brush több tucat díjat nyert, köztük az Unity Awards 2015: Legjobb VR élmény, a Cannes Lions 2017 arany oroszlán az innovációban és az Oculus Quest díj a 2019 legjobbja: Az év kreatív eszköze kategóriában. 

Tilt Bush a GitHub-on

A fejlesztők számára már elérhető a Tilt Brush forráskódja és dokumnetációja a GitHub-on. “Amikor visszatekintünk a Tilt Brushra, büszkék vagyunk arra, amit ez a kreatív alkalmazás elért, és izgatottan várjuk, hová viszi a közösség.” - írja a Google blogja, és várjuk mi is.

A Tilt Brush természetesen elérhető VR játékaink között, és tényleg egyedülálló élményben lehet részed, ha kipróbálod.

Érkezik az Apple első VR szemüvege
A VR technológiára épülő élő, online el...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja