HU EN
Virtuális valóság a HTC Vive-al
2020. 03. 01.

Ha még soha nem próbáltad ki milyen érzés a virtuális valóságban, a virtuális térben létezni, adódik a kérdés, mivel is érdemes kezdeni. Mi már belépőnek is a csúcskategóriás HTC Vive szemüveget ajánljuk vendégeinknek, és nem is véletlenül. Most pár szóban arra is kitérünk arra, miért.

VR élmény

A számítógépes játékok töretlen evolúción haladnak előre a felhasználók legnagyobb örömére, hiszen néhány tíz éve még a Pac Man labirintusában falta az idősebb generáció a színes pixelpöttyöket, mára azonban lehetőségünk adódik jelen lenni, bele merülni a virtuális térbe. A felhasználási lehetőségek szinte határtalnok, hiszen a VR szemüvegek segítségével éppúgy barangolhatunk távoli városok utcáin, mint a Mars felszínén, vagy a tenger mélyén, de kipróbálhatjuk a repülés érzését is. A felhasználók ugyanakkor természetesen inkább játszani szeretnének, tényleges részeseivé válni harci helyzeteknek, zombi-apokalipszisnek, űrkalandoknak.

Miért jó a HTC VR-szemüvege?

A lényeg, hogy a számítógépes játékok következő evolúciós lépcsőfoka a virtuális tér, a Badchicken-ben pedig megtapasztalhatod, merre is tart a jövő. Hogy beletekinthess a nyúl virtuális üregébe, mi a HTC Vive szemüveget ajánljuk figyelmedbe, amelyet nálunk ki is próbálhatsz. A HTC Vive a két jelenleg legnépszerűbb PC-s platformhoz csatlakoztatható VR rendszer egyike. VR szemüvegének érzékelői segítségével fejed legkisebb mozdulatát is pontosan nyomon követi a rendszer, nagyfelbontású monitorainak köszönhetően pedig 110 fokos szögben kémlelheted a virtuális valóság szépségeit.

Ahhoz, hogy a virtuális térben ne csak tehetetlen külső szemlélő maradj, abban két contoller lesz a segítségedre, amelyek hitelesen adják vissza kezeid mozgását, és ami a lényeg, pontosan ott jelennek meg a virtuális térben, ahol a valóságban is.  A HTC VR szemüvege a falra szerelt érzékelőknek köszönhetően nagy szabadságot nyújt a virtuális térben való mozgásban, és amiatt sem kell aggódnod, hogy nekimész valaminek. A szemüvegben elhelyezett elülső kamerák segítségével a rendszer időben figyelmeztet, ha a virtuális valóság széléhez érkeztél.

Tedd magad próbára a Badchicken-ben 

Innentől kezdve már csak néhány barátra, vagy barátnőre van szükség, és irány a Mátrix. Csak, hogy néhány lehetőséget említsünk, a bámészkodni, új élményeket, távoli helyeket látni vágyók számára a Google Earth a legjobb választás. Akik egy kis őrületre vágynak azok a méltán népszerű Rick és Morty animációs sorozat legendás garázsából indulva élhetnek át bizarr kalandokat. Akik pedig egy vészjósló, sötét világban szeretnének barangolni, azokat várja Gotham várja, ahol a Denevérember bőrébe bújva kell kinyomozni egy rejtélyt.

A lényeg annyi, hogy a számítógépes játékok új korszakába te is könnyedén bepillantást nyerhetsz anélkül, hogy nagy költségek árán beszerezd a szükséges eszközöket, és a teljes szobádat át kelljen alakítanod. Nálunk érdekes kalandokat élhetsz át a virtuális térben, akár egyedül, akár a barátaiddal. Ezt az élményt nem érdemes kihagyni. Te melyik pirulát választod?

 

Prince of Persia VR játék
VR-szemüveg körkép 2. - VR mennyország...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja