HU EN
Prince of Persia VR játék
2020. 02. 26.

Veterán gamerek még biztosan emlékeznek az első Prince of Persia játékra. A hatalmas sikert számtalan folytatás követte, nemrégiben pedig felröppenek a pletykák a legújabb verzióról, ami a hírek szerint VR szabadulószoba lesz.

Prince of Persia

A Reddit-ről származó információ szerint a játék 2021-ben lát majd napvilágot. A pletykát találgatások követték, a TheGeek kamunak minősítette a hírt abból kiindulva, hogy a Prince of Persia jogait már nem az Ubisoft birtokolja, hanem 2013 óta visszakerültek Jordan Mechnerhez.

Mégis készül a VR verzió

A találgatások után az Ubisoft végül mégis megerősítette a hírt: készül az új játék. A gyártó valóban bejelentett nemrég egy új Prince of Persia játékot. A The Dagger of Time nem egy VR szabadulószoba lesz,  aminek kerettörténete a 2003-ban elstartolt Sands of Time játékok világába és idejébe kalauzolja el a játékosokat - ahogy az a PC Guru-n olvasható.

A VR szobát az Ubisoft Blue Byte alá tartozó Ubisoft Düsseldorf munkatársai készítették, és a tervek szerint világszerte több mint 300 helyszínen fog debütálni még idén tavasszal. A játékosok 2-4 fős csapatokban vághatnak majd neki a kijutásnak.

Mit várhatunk ettől a VR szabadulószobától?

Ez önmagában nem tűnik olyan hatalmas dobásnak, sokkal inkább arra hajaz, mintha egy tényleges új játék promóciós kampány részeként szeretnék elsütni ezeket a VR szabadulószobákat. Szabadulószobánál már láttunk erre példát többek között a Trónok harca utolsó évada előtt és a rivális játékgyártó, a Capcom is egy szabadulószobás kampánnyal promótálta a Resident Evil játékot. Szóval a kérdés nem is az, hogy mit hoz ez a 300 helyszínen elérhető VR szabadulószoba, hanem az, hogy mi jön utánna. Talán egy újabb Prince of Persia? És ha igen lesz-e akkora szerencsénk, hogy VR játék formájában?

Most érdemes HTV Vive Pro VR szemüvegre ...
Virtuális valóság a HTC Vive-al
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja