HU EN
Most érdemes HTV Vive Pro VR szemüvegre váltani
2020. 01. 31.

Most érdemes csúcskategóriás VR-szemüveget venni. Aki ugyanis eddig csak szemezett a HTC csúcskategóriás modelljeivel, most sokkal pénztárcakímélőbb ajánlatokra lelhet az interneten, a HTC ugyanis új stratégiába kezdett.

A HTC VR szemüvegei mindig is az élmezőnyben voltak, sok felhasználó szívesen fizette ki a jobb minőségért, valóságosabb élményért a borsosabb árat. A VR szemüvegek versenyében ugyanakkor változások következhetnek, hiszen a HTC úgy döntött, visszavonja a közkedvelt HTC Vive alaptípust.

A felhasználók harmada választotta a Vive-ot

Közel három és fél évvel ezelőtt dobta piacra a Facbook az Oculus Rift-et, igaz akkor még csökkentett funkciókkal. A VR-fejhallgató népszerűsége és ára miatt a HTC-nek is újra kellett gondolnia prémium termékeit, így végül a HTC Vive visszavonása mellett döntött. A HTC Vive VR szemüveg már megjelenésének idején sem számított az olcsó termékek közé a maga kezdeti 800 dolláros árával. Bár a VR szemüvegek között a prémium kategóriát célozták meg a fejlesztők, az olyan olcsóbb termékek, amelyek igyekeztek felzárkózni a színvonalához, népszerűségben kezdték kielőzni a Vive-ot. Egy 2019-es felmérés szerint a VR-fejhallgatót használók harmada választotta a HTV Vivot, amely visszahívása előtt már 500 dolláros árra esett vissza. A tervek szerint a modellt a 700 dollárért már elérhető Vive Cosmos váltja fel. 

Megéri jobbra cserélni VR-szemüvegünket

Szintén a stratégia része, hogy a csúcskategóriás és ennek megfelelően ultradrága HTV Vive Pro VR-szemüvegnek és kiegészítőinek folyamatosan csökkentették az árát egészen nagyjából 600 dollárig. Ezzel szemben állnak a riválisok, a kevesebb tudású de lényegesen olcsóbb Oculus Rift 400 dollár, vagy a PlayStation VR 300 dollár körüli ára. Ugyanakkor a VR-fejlesztés csúcsát továbbra is a HTC Vive Pro képviseli 3D-s hangrendszerével, aktív zajszűrésével és AMOLED kijelzőjével.

Szakácsok birodalma VR szemüvegen át
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Most érdemes HTV Vive Pro VR szemüvegre váltani
Most érdemes HTV Vive Pro VR szemüvegre váltani
Szakácsok birodalma VR szemüvegen át
Szakácsok birodalma VR szemüvegen át
Teljesen átalakíthatja a turizmust a virtuális valóság
Teljesen átalakíthatja a turizmust a virtuális valóság