HU EN
Most érdemes HTV Vive Pro VR szemüvegre váltani
2020. 01. 31.

Most érdemes csúcskategóriás VR-szemüveget venni. Aki ugyanis eddig csak szemezett a HTC csúcskategóriás modelljeivel, most sokkal pénztárcakímélőbb ajánlatokra lelhet az interneten, a HTC ugyanis új stratégiába kezdett.

A HTC VR szemüvegei mindig is az élmezőnyben voltak, sok felhasználó szívesen fizette ki a jobb minőségért, valóságosabb élményért a borsosabb árat. A VR szemüvegek versenyében ugyanakkor változások következhetnek, hiszen a HTC úgy döntött, visszavonja a közkedvelt HTC Vive alaptípust.

A felhasználók harmada választotta a Vive-ot

Közel három és fél évvel ezelőtt dobta piacra a Facbook az Oculus Rift-et, igaz akkor még csökkentett funkciókkal. A VR-fejhallgató népszerűsége és ára miatt a HTC-nek is újra kellett gondolnia prémium termékeit, így végül a HTC Vive visszavonása mellett döntött. A HTC Vive VR szemüveg már megjelenésének idején sem számított az olcsó termékek közé a maga kezdeti 800 dolláros árával. Bár a VR szemüvegek között a prémium kategóriát célozták meg a fejlesztők, az olyan olcsóbb termékek, amelyek igyekeztek felzárkózni a színvonalához, népszerűségben kezdték kielőzni a Vive-ot. Egy 2019-es felmérés szerint a VR-fejhallgatót használók harmada választotta a HTV Vivot, amely visszahívása előtt már 500 dolláros árra esett vissza. A tervek szerint a modellt a 700 dollárért már elérhető Vive Cosmos váltja fel. 

Megéri jobbra cserélni VR-szemüvegünket

Szintén a stratégia része, hogy a csúcskategóriás és ennek megfelelően ultradrága HTV Vive Pro VR-szemüvegnek és kiegészítőinek folyamatosan csökkentették az árát egészen nagyjából 600 dollárig. Ezzel szemben állnak a riválisok, a kevesebb tudású de lényegesen olcsóbb Oculus Rift 400 dollár, vagy a PlayStation VR 300 dollár körüli ára. Ugyanakkor a VR-fejlesztés csúcsát továbbra is a HTC Vive Pro képviseli 3D-s hangrendszerével, aktív zajszűrésével és AMOLED kijelzőjével.

Szakácsok birodalma VR szemüvegen át
Prince of Persia VR játék
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja