HU EN
Szakácsok birodalma VR szemüvegen át
2020. 01. 31.

A virtuális valóságban már tényleg szinte mindent lehet, lehetünk szépek, lehetünk hősök, lehetünk katonák vagy sportolók, és igen, végre főzhetünk is. Aki eddig nem merte kibontakoztatni főzőtehetségét, most rövid úton behozhatja lemaradását a VR-szemüvege segítségével. Íme, néhány VR játék azoknak, akik többre vágynak egy tojásrántotta elkészítésénél. Például, hogy főzés közben rablókkal is meg kelljen küzdeni...

Arról már egy korábbi pusztunkban bővebben is írtunk, hogy a virtuális valóság és a VR szemüvegek hogyan segíthetnek a tanulásban, például történelmi helyszínek bebarangolásában. Vitathatatlan, hogy a virtuális valóság segítségével kockázat nélkül gyakorolhatunk be például olyan képességeket, amelyek máskülönben jelentős kockázattal járnának. Alábbi posztunkban a VR játékok egy teljesen új dimenziójával foglalkozunk: a virtuális főzéssel. Igen, már ezt is lehet a virtuális térben.

De miért is főznék virtuálisan?

Hogy ki  vetemedik arra, hogy a virtuális valóságban, egy VR szemüveg és egyéb kiegészítők segítségével próbálja ki képességeit a konyhában, arra csak két tippünk lehet. Vagy valaki valóban fejleszteni szeretné főzőzudását, miközben nem kell attól tartania, hogy próbálkozásai eredményét is el kell fogyasztania, vagy egész egyszerűen lusta. Olyan modern ember, aki a virtuális valóságban csodálatos ételkölteményeket alkot, majd rendel egy pizzát vacsorára. De látogassunk is el néhány virtuális konyhába...

A PS4 platformon megjelent Counter Fight nem hazudtolja meg japán készítőit, pont azt az őrület hatol az agyunkba a VR szemüvegen keresztül, amire számítunk. A játék lényege, hogy egy klasszikus japán étterem fogásait úgy állítsuk elő, hogy közben még esetenként késes rablókkal is meg kell küzdenünk. A szintén PS-4 platformos VR The Diner Duo ugyanakkor erre is rá tudott tenni egy lapáttal, hiszen a játékban két játékos üzemelteti a virtuális éttermet, egyikük a séf, a másik pedig a pincér. A jó koordinációt és együttműködést igénylő játék akkor válik egyre izgalmasabbá, amikor elkezdenek növekedni a vendégek igényei. 

A haladók már virtuális étteremláncban is gondolkodhatnak

A PC-s Chef U már valódi virtuális főzésélményt nyújt, hiszen egy sztárszakács bőrébe bújva kell elkészítenünk a prémiumkosztot, miközben persze sok, a való életben is alkalmazható trükköt, fogást sajátíthatunk el. Kezdhetünk persze egyszerűbb ételekkel, hogy aztán az online virtuális térben barátaink előtt is bizonyíthassuk főzőtudásunkat. 

Akik még ennél is tovább szeretnének fejlődni, azok kipróbálhatják magukat egy egész étterem, sőt étteremlánc működtetésében is a Cooking Game VR segítségével. A PC-s játékban a feladatok messze túl mutatnak egy egyszerű séf munkakörén, hiszen a játékosnak jövedelmezővé kell tennie vállalkozását, sőt új éttermeket is nyitnia kell. Bár a játék grafikáján lenne még mit csiszolni, az azért elmondható, hogy kellő betekintést nyújt annak komplexitásába, amit egyétterem, vagy egy étteremlánc üzemeltetése jelenthet. 

Ha kedvet kaptál a virtuális főzéshez, csapd a fejedbe a VR szemüveget, és merülj el a virtuális étkek tengerében. És ha eleget gyakoroltál, kipróbálhatod magad a való életben is. Vagy marad a pizza.

Teljesen átalakíthatja a turizmust a vir...
Most érdemes HTV Vive Pro VR szemüvegre ...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja