HU EN
Hamarosan VR cipőben is beléphetünk a virtuális valóságba
2020. 10. 08.

Az EKTO VR csapata is, ami egy olyan újszerű, robotikán alapuló VR cipőt tervezett, aminek segítségével a saját lábunkkal járhatjuk be a VR játékok helyszíneit.

A fejlesztés még gyerekcipőben jár, egyelőre ugyanis – ahogyan a kép alapján könnyedén megállapítható, igen nehéz. Gyorsabb mozgásokat, tehát futást és ugrást egyelőre nem képes lekövetni (bár a súlya miatt nehezen is kivitelezhető), első prototípusnak mindenesetre elmegy.

A fejlesztők a kéőbbiekben pehelysúlyt és minden cipőmérettel kompatibilis eszközt ígérnek, ami képes lesz úgy a szoba közepén tartani minket, hogy folyamatosan sétálunk és forgolódunk benne.

Az első demót a Half Life: Alyx-ban ejtették meg, amiben lassan ugyan, de jól látható miként működik a gyakorlatban a VR cipő.

Árat és megjelenési egyelőre dátumot nem tudni, azt sem lehet ráfogni, hogy túl informatív honlapjuk.

Milyen pluszt adhat az eszköz s VR játékokhoz?

Az eszközzel elvileg teljesen kötetlenül, a szobában kijelölt határok és játékélmény folyamatosságából kiragadó “ugrások” nélkül járhatjuk be egy VR játék helyszíneit.

Voltak már hasonló próbálkozások, például a bokára szerelt érzékelőkkel operáló KAT-walk, de ilyen korlátlan játékélményt egyik sem ígért. Ilyen szempontból tehát tuti érdekes lehet ez az újdonság. Az, hogy mennyire lesz elérhető számunkra persze nagyban függ a majdani árcédulájától és attól, hogy milyen eszközökkel lesz kompatibilis. Persze ha nagyon bejön a dolog, egy nagyobb gyártó simán felvásárolhatja a kis céget, vagy kihozhat egy saját VR lépőt.

Idén ősszel érkezik minden idők legunalm...
Virtuális űrutazás a sztratoszféra perem...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja