HU EN
2022-re mindent visz a VR?
2019. 03. 11.

Napjainkban a  VR eszközök még mindig fiatal technológiának számítanak. Ugyan a nagyobb gyártók szinte mindegyike készített már VR szemüveget, az áttörés egyelőre várat magára. Valószínűleg te sem VR játékokkal játszol a leggyakrabban, és nem is VR videókat nézel, ám ez 2022-re megváltozhat.

Legalábbis egy 2018-ban készített felmérés egészen elképesztő dolgokat vízionál a technológiát illetően. A piackutatással foglalkozó PwC éves jelentése szerint a VR technológia le fog körözni minden más szereplőt a hagyományos és online médiában - legalábbis, ami a növekedést illeti.

7,2 milliárd dollár bevételre számítanak

Évi 40%-os növekedés mellett 2022-re 7,2 milliárd dollárnyi bevétellel kalkulálnak csak az egyesült államok-beli piacon. Ez elég vaskos növekedés a 2018-as eredményhez képest, ami alig több, mint 400 millió dollár volt.

55 millió felhasználó

Az üveggömbbe tekintve ezt a hatalmas bevételt természetesen a felhasználók számának rohamos emelkedése biztosítaná. A piackutató cég 55 millió felhasználóval ami pont a Netflix 2018-as fizetős felhasználóinak száma.

A játékok fele VR játék lesz

Volt már néhány sikeres kezdeményezés, mint pl. a Resident Evil 7 VR játéka, azonban a még kevés játékgyártó próbálta ki magát ezen a területen. 2022-re ez is megváltozhat az elemzés szerint, mely azt várja, hogy a készülő játékok fele akkor már VR játék lesz.

Videóban a jövő

A játékok mellett a videós tartalmakban lehet a legnagyobb fantázia, ugyanis az előbb emlegetett Netflix mellett a Sony, Disney, Time Warner boszorkánykonyhájában is mind-mind készülnek a virtuális valóság tartalmak. Emellett még a sportközvetítéseket is átalakíthatja a technológia.

Nem ez az első pozitív jóslat

Sokan és sokszor várták már a nagy VR áttörést a PwC kutatói előtt is. Azonban eddig mindegyik jóslat túlzottan optimistának bizonyult az iparágat illetően. Hogy miért? A PwC-nek erre is van válasza: szerinte a nagy gyártók túl korán dobták a piacra első készülékeiket még kiforratlan technológiával, ráadásul drágán. Ezért a piac, vagyis a vásárlók nem reagáltak túl kedvezően. Változik ez 2022-re? Ki tudja. Addig is míg neked is lesz otthon egy VR készüléked, hozzánk mindig jöhetsz játszani!

VR szemüveget mindenkinek!
Arizona Sunshine
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja