HU EN
Valve-Index
2019. 04. 10.

Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy a Valve készít egy saját VR headset-et. Legalább is erre utal a Steamen megosztott kép, a Valve Index-ről.

Ugyan konkrét bejelentés vagy információ még nem érkezett az eszközről, a képen szinte biztos, hogy egy VR szemüveget láthatunk és a feliratot "Upgrade your experience", alatta May 2019 az az "fejleszd az élményedet" 2019 Május. Ebből pedig egyértelműen következtethetünk arra, hogy idén Májusban a Valve is beszáll a VR piacra egy saját fejlesztéssel.

A felhasználók szerint ez az a szemüveg, ami leválthatja a jelenlegi eszközöket, főleg a VR játéktermekben. Ugyan pontos specifikációi még nincsenek, nagy rá az esély, hogy erősebb, és jobb minőségű lesz mint a ma ismert HTC Vive vagy Oculus headsetek.

Ha jobban belegondolunk van logika abban, hogy saját virtuális valóság szemüveget adjanak ki. A Valve komoly munkát és pénzt fektetett a HTC Vive szemüvegek fejlesztésébe és nagyszerűen sikerül a HTC-vel közösen alkotott eszköz. Így mondhatni tapasztaltak ezen a téren is, ráadásul a legtöbb VR játékot Steamen keresztül lehet elérni, ami által könnyedén felmérhetik az igényeket és elvárásokat a játékokkal szemben. Amik így akár exkluzívak is lehetnek a Valve Index-re.

Ráadásul Május 1-ével előrendelhető lesz, és várhatóan Június 15-én jelenik meg. Az áráról egyelőre nem tudni, hogy mennyire fog fájni, de a fejlesztők szerint az Oculus és a Playstation VR felkötheti a gatyáját.

Arizona Sunshine
Amit nem szabad kihagynod: A Beat Saber
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja