HU EN
Magyarország első VR csúszdája
2021. 06. 16.

Június 11-én Miskolctapolcán hivatalosan megnyílt az Ellipsum élmény- és strandfürdő, mely 12,7 milliárd forintból újult meg.

“A beruházással egy új, évszaktól függetlenül használható fürdőkomplexum jött létre, ahol több mint 5000 négyzetméternyi alapterületen három tematikus fürdőcsarnok, hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja ki a fürdőzőket. Az Ellipsum élmény- és strandfürdő legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú virtuális valóság csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé” - írták a közleményben, és itt lett számunkra is izgalmas a dolog.

Vajon milyen az a virtuális valóság csúszda?

A fürdő honlapján van erről némi információ, nem utolsósorban az, hogy ez az első ilyen Magyarországon. Azonban az élményért eddig sem kellett messzire utazni, épp csak a szomszédba, mert Ausztriában nyílt meg három éve a világ leghosszabb VR csúszdája, ami a maga 202 méterével várja a kalandvágyókat. Ráadásul csak pár kilométerre a határtól.

A miskolci VR csúszda

Persze attól még, hogy nem a leghosszabb, a miskolci VR csúszda is meglehetősen jó mókának tűnik, amit érdemes a nyáron kipróbálni. A fürdő honlapján találni még némi információt róla: három pálya a Maják Birodalma,  Atlantis nyomában és a Warzone a fantasy világába viszi a fürdőzőket, a negyedik pedig Miskolc nevezetességeit mutatja be csúszás közben. Ez utóbbiról van egy rövid videó is, ami bepillantást enged az élménybe:

VR csúszda árak

Ami az árakat illeti, a fürdőbelépő mellett Miskolcon 500 Ft-ot kell fizetnünk egy csúszásért, Lutzmannsburgban pedig 2 €-t. A belépők áraiban egy kicsit nagyobb a szórás, Ausztriában 30,4 € egy felnőtt, 11,9 - 21,9 € a gyermek napi belépő, Miskolcon pedig mindezért 8.800 Ft-ot fizetünk felnőttként, gyermekként pedig 4.400-at a főszezonban. Persze mindkét helyen vannak mindenféle csoportos-, és csomagkedvezmények is.

Digitális divat - lehet, ez lesz a jövő ...
Próteusz-hatás a virtuális valóságban...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja