HU EN
Az Atlantic és a Meta bemutatja Sir David Attenborough sorozatát a VR-ben
2023. 10. 26.

A lenyűgöző dokumentumfilm-sorozat novemberben debütál, és 360 fokos videofelvételeket és a Meta Quest 3-ra optimalizált Quill animációkat fog bemutatni.

A Galapagos-szigetek éghajlatváltozásra gyakorolt hatásainak bemutatására az Atlantic Productions a Meta kiterjesztett valóság (XR) technológiáit használja a díjnyertes Galapagos sorozatban, amelynek műsorvezetője Sir David Attenborough, a legendás brit biológus, dokumentumfilmes, történész és műsorvezető.

A nézők egy igazán izgalmas virtuális utazást tehetnek az Ecuador partjaitól 1000 kilométerre található Galapagos-szigetekre. A szigetcsoport arról híres, hogy itt jött rá Darwin az evolúció működésére. Vagy ahogy Sir David Attenborough mondta: a kis szigetcsoport "kicsiben mutatja be azokat a folyamatokat, amelyek az összes életet a Földön formálták."

Az Atlantic már több BAFTA-díjas filmet is forgatott XR formátumban, és széleskörű tapasztalatot szerzett virtuális, kiterjesztett és vegyes valóságú (VR/AR/MR) dokumentumfilmek készítésében - többek között Attenborough munkásságából is.

A mostani dokumentumfilm-sorozat egy hónappal a Meta Quest 3 kevert valóság headset megjelenése után érkezik. Az új MR eszköz kiemelkedő valósághű színátvitelt, Snapdragon XR2 processzort és fejlett kéz- és szemkövetést kínál, valamint számos más funkciót, amitől sokat várhatunk mi nézők.

 

Így néz ki egy atomrobbanás a VR-ban - v...
A Beat Saber VR játék javítja a kognitív...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja