HU EN
A Forma 1 regnáló világbajnoka is részt vett a virtuális Le Mans-i versenyen
2022. 01. 20.

Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az e-sport, olyannyira, hogy a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt már másodjára rendezték meg virtuálisan.

A versenyzők között szép számmal találhattunk ismerős neveket. Rajthoz állt a Forma 1 regnáló világbajnoka, Max Verstappen, a korábbi F1-es versenyző Juan Pablo Montoya. Fernando Alonso, aki két Forma 1-es világbajnoki címe mellett 2018-ban és 2019-ben is a Le Mans-i 24 órás verseny győztese is.

A sorozatnak és  január 15/16-án rendezett döntőnek magyar érdekeltsége is volt: a profi versenyzők közül a kamion Európa-bajnok Kiss Norbert vett részt a futamon.

Verstappenék nagyot mentek a virtuális versenyen. Az időmérőn mindössze 2 ezreddel maradtak le a pole pozícióról, de a futamon hamar átvették a vezetést. Ahogyan telt az idő, úgy tettek szert egyre nagyobb előnyre, és 7 óra elteltével már körülbelül 1 perccel voltak az egész mezőny előtt. Ám ekkor egy lekörözés után az F1-es világbajnok elkövetett egy hibát és a (virtuális) falnak csapta (virtuális) autóját, így számukra véget ért a verseny.
 

A futamot végül a Realteam Hydrogen Redline csapata nyerte meg, amit Felipe Drugovich, Oliver Rowland, Michael Smidl, valamint Jeffrey Rietveld képviselt. A Team Redline-t erősítő Verstappen azért bebizonyította, hogy a virtuális pályán való versenyzés sem áll tőle annyira távol. A négyfős csapatok mindegyikét 4 fő alkotta, akik közül ketten FIA liszensz-es (hivatásos) autóversenyzők, ketten pedig szimulátoros versenyek profijai.

Nem csak a versenyzők, hanem a szervezők és szponzorok között is nagy neveket találunk, ami szintén rangot ad az eseménynek és így lassan kijelenthetjük, hogy az e-sport és a virtuális valóság nem csak játék.

Nincs két egyforma krumpli - tudtuk meg ...
Lehet, hogy 10 év múlva a virtuális való...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját a Semmelweis Egyetemen
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
VR szemüveg újdonságok 2024-ben
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja
Venni vagy nem venni - itt az Apple Vision Pro reklámja