HU EN
AR mobil alkalmazás mutatja be az '56-os forradalom helyszíneit és eseményeit
2019. 10. 24.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából készített applikáció a kiterjesztett valóság alkalmazásával, interaktív elemekkel és korabeli dokumentumokkal mutatja be a forradalom és szabadságharc eseményeit. A bejárható 13 helyszínt térképen lehet megtekinteni, az emlékpontokra érkezők videók, 3D-s fotók, galériák, játékok és a virtuális valóság segítségével tehetnek időutazást 1956-ba.

Az emlékpontokra érkezők a mobiltelefonjukra letöltött alkalmazás segítségével időutazást tehetnek 1956-ba és megemlékezhetnek a harcok hőseiről. Az applikációban egy térképen tekinthetik meg a bejárható helyszínek listáját, melyekhez útvonalat is tervezhetnek.

Számos budapesti, a forradalomban lényeges szerepet betöltő helyszínt járhatunk be az applikáció segítségével: ellátogathatunk a Corvin-közbe, a Műegyetemhez, a Rádióhoz vagy a Kossuth térre, ahol az október 23-i és 25-i eseményeknek is tanúi lehetünk. A felsoroltakkal együtt összesen tizenhárom helyszínt járhatunk be – a Bem teret, a Petőfi teret, a Tűzoltó utcát, a Kilián laktanyát, a Baross teret, a Blaha Lujza teret, a Széna teret, a Móricz Zsigmond körteret és az Ötvenhatosok terét is.  Az applikáció animált főszereplői – Ilona és Zoli – kalauzolnak minket végig, segítségükkel megismerhetjük az események hátterét, a korabeli fényképek, filmfelvételek, sőt 360 fokos fotók révén pedig még többet megtudhatunk róluk.

Hogy még inkább az események közepén érezhessük magunkat, interaktív játékokat is játszhatunk a helyszínen, mindezt ráadásul kiterjesztett valóságban tehetjük meg. Átélhetjük, milyen lehetett Molotov-koktéllal a szovjet tankokra támadni, kiszúrhatjuk az épületek ablakaiban rejtőző mesterlövészeket vagy a tömegben az ávósokat.

applikáció elérhető angol és magyar nyelven az App Store-ból és a Play Áruházból is.

A virtuális valóság lehet az 5G nagy nye...
Teljesen átalakíthatja a turizmust a vir...
Mindenki megtalálja kedvenc játékát
MEGNÉZEM A JÁTÉKOKAT
Ez is érdekelhet
Megszünteti a Facebook az Oculus Go forgalmazását, felkészül a Rift S
Megszünteti a Facebook az Oculus Go forgalmazását, felkészül a Rift S
Virtuális valóságban kel életre Diocletianus császár álma
Virtuális valóságban kel életre Diocletianus császár álma
VR-ral válaszolnak a vállalkozások a koronavírus járványra
VR-ral válaszolnak a vállalkozások a koronavírus járványra